XNA installer problem (fixat)

26 februari, 2014
Av Jonas Nilsson Information No comments

XNA installer problem (fixat)

Hade lite problem igår kväll när jag lade ut Flappy Nyan Cat. Allt fungerade givetvis bra på min dator men andra som körde installern lyckades inte starta spelet.

Länge misstänkte jag att installern inte installerade alla beroenden. Jag installerade både C# 4.0 och XNA 4.0 redist manuellt utan framgång. På Windows 7 fick man en riktig krash men på Windows 8 så dog den ”tyst”.

Problemet var i koden. GamerServicesComponent som jag använde för att skicka upp en dialog i spelet var boven! Komponenten fungerar till Xbox360 och WP7 men inte på PC! Bara om du har HELA XNA Game Studio 4.0 installerat så fungerar den.

Tanken bakom detta är tydligen att den bara är till för Xbox360 samt WP7 och finns med bara för utveckling. Detta leder tyvärr till att man måste koda sin egen input-dialog, vilket jag också gjorde. ÅÄÖ fungerar dock inte då det inte finns specifika knappar för dem i API’t. Det finns inte heller några tecken för dem i spritefonterna. Jag kan tänka mig att detta är det enda som måste justeras inför en WP8- o Windows 8 Store version.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top