Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1

Jag har länge haft en gammal Windows Phone 7 telefon. Närmare bestämt en LG Optimus 7 som jag varit mycket nöjd med. På senare tid har den börjat starta om sig ibland. I samband med detta så lyckades jag tappa bort den (lite oklart ännu, kanske blev den stulen).

Hursomhelst så var det ändå dags för en ny telefon. Eftersom jag sysslat en del med Windows Phone utveckling så höll jag ögonen på Nokia.

För några dagar sedan fick jag min nya Nokia Lumia 635 med Windows Phone 8.1!

För en telefon som bara kostar runt 1500kr måste jag säga wow! Matade in mitt google-konto + mitt live-konto och loggade in på Facebook en gång sedan var allt igång! Det som skiljer mest från WP 7 är en bättre integrering med t.ex. FB och One drive. Jag får alla mina vänners födelsedagar synkade i kalendern + övriga live & google-kalendrar. FB-kontakterna länkas samman med mina google-kontakter, endast 1 av 100 fick jag hjälpa till att peka ut.

Det finns också väderinformation i kalendern, en liten detalj men mycket bra!

Alla bilder jag tar synkas med One drive. Eftersom jag blev av med min tidigare telefon så har jag slagit på ”Where’s my phone” samt knapplås denna gång.

Äntligen har man lagt in musik-sök i Bing. Tidigare på WP 7 så fungerade detta inte för svenska användare. Nu finns det på plats kanske redan sedan WP 8. Jag gick ju som sagt direkt från WP 7 till WP 8.1.

Vad som är bra:

 • Sjukt bra integrering av olika typer av konton (även Google) och sociala nätverk
 • Bra Nokia-appar som man får ”gratis”, bl.a. en musik-app ”MixRadio” + kartor
 • Välbyggd med bra batteritid och lätt i vikt
 • Nya WP 8.1 funktioner såsom notifieringscenter etc.
 • Priset!
 • Micro-SD om man behöver en extra sådär 128GB
 • 4G
 • Företagsanpassade funktioner t.ex. VPN & ”Enterprise”.

Vad man kanske saknar

 • Front-kamera
 • Full HD på skärmen (ärligt talat inget jag saknar)
 • NFC

Finns tydligen i modell ”630” som är ännu billigare. Skillnaden verkar vara att 635 har utbytbart batteri + 4G. 630 är en ren 3G-telefon men finns även i en ”dual-SIM”-version.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top