Visual Studio – Community Edition

Inledning

Denna del är den första av många som guidar dig igenom diverse installationer för att få en väl fungerande utvecklingsmiljö. Målet är att använda versionshantering i form av GIT tillsammans med en molntjänst.

Videon nedan guidar dig igenom en installation av Visual Studio 2013 Community Edition. I skrivande stund är senaste version Visual Studio 2019. Installationen är snarlik så videon skiljer sig inte nämnvärt från 2019.

Community Edition hittar du här: Visual Studio Community (2019)

Efter installationen av Community Edition bör man vara beredd att logga in med ett Live/Hotmail konto. Görs inte detta så fungerar Community Edition bara i 30 dagar som ”trial”. Att skapa ett konto tar ingen längre tid och vi tar inte upp detta här. Att logga in med sitt konto har dock en fördel. Fördelen är att inställningar som du gör kan synkas mellan olika maskiner där du använder Visual Studio.

Visual Studio Community vs. Professional

Under 2014 bestämde sig Microsoft att släppa en ”Community Edition” gratis. I ett slag gjorde man Express-versionerna, som tidigare var de enda gratisversionerna, omoderna.

Community edition har allt som professional har men är gratis. Alltså ingen skillnad!.

Du kan installera plugins, t.ex. ReSharper eller plugins för att bygga installers. Det finns en uppsjö via ”Extensions & Updates” under menyn ”Tools” i programmet. Tidigare var man tvungen att registrera ett Microsoft-konto (gratis) innan man laddade ned Express-versionerna. Det slipper man numera!

Video

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top