innehållsförteckning

Programmering 1 - Lektioner

Detta ska ses som ett förslag på planering. Ändringar bör göras för att anpassas till aktuell elevgrupp.

Lektionspassen bör vara längre än 60 minuter. Vi rekommenderar minst 90 minuter.

Det är viktigt att få eleverna till en nivå där de kan och vågar experimentera. Genomgångar får ej bli för långa, säg 5-15 minuter innan eleverna kan prova något nytt. Vi har grupperat lektionerna i olika områden som eventuellt kan kastas om i ordning.

Försök att undvika att servera färdiga lösningar när eleverna behöver hjälp. Ställ dig frågan: "är problemet enkelt att hitta via Google eller experimenterande?". Lotsa sedan eleven till att hitta svaret via Google, t.ex. genom att fråga eleven vilka sökord man bör använda. Uppmuntra eleven till att testa sig fram till hur det fungerar (om Google inte är den bästa lösningen).

I några delar av planeringen kan det passa att grundligt presentera och gå igenom några klassiska programmeringsproblem, se artikeln Klassiska programmeringsproblem

Artikeln är förkortad

Artikeln är skriven för betalande medlemmar. Är du en betalande medlem så måste du först logga in.

Vi erbjuder support och extramaterial för främst skolor. Modellen är en prenumerationsavgift per läsår. Varje skola betalar samma pris oavsett antal klasser eller undervisande lärare. Kostnaden motsvarar endast ett par böcker per år.

Kontakta oss!