Visual Studio – Community Edition

Inledning

Denna del är den första av många som guidar dig igenom diverse installationer för att få en väl fungerande utvecklingsmiljö. Målet är att använda versionshantering i form av GIT tillsammans med en molntjänst.

Videon nedan guidar dig igenom en installation av Visual Studio 2013 Community Edition. I skrivande stund är senaste version Visual Studio 2015. Installationen är snarlik så videon skiljer sig inte nämvärt från 2015.

Community Edition hittar du här: Visual Studio Community (2015)

bild

Vi rekommenderar numera Community Edition av Visual Studio då den är helt gratis och vida överträffar de äldre Express-varianterna. Efter installationen av Community Edition bör man vara beredd att logga in med ett Live/Hotmail konto. Görs inte detta så fungerar Community Edition bara i 30 dagar som "trial". Att skapa ett konto tar ingen längre tid och vi tar inte upp detta här. Att logga in med sitt konto har dock en fördel. Fördelen är att inställningar som du gör kan synkas mellan olika maskiner där du använder Visual Studio.

Visual Studio Community vs. Professional

Under 2014 bestämde sig Microsoft att släppa en "Community Edition" gratis. I ett slag gjorde man Express-versionerna, som tidigare var de enda gratisversionerna, omoderna.

Community edition har allt som professional har men är gratis. Alltså ingen skillnad!.

Jämfört med Express är skillnaden större. Du kan installera plugins, t.ex. ReSharper eller plugins för att bygga installers. Det finns en uppsjö via "Extensions & Updates" under menyn "Tools" i programmet. Tidigare var man tvungen att registrera ett Microsoft-konto (gratis) innan man laddade ned Express-versionerna. Det slipper man numera!

Video

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top