MonoAsteroids – Del 3

Inledning

Denna artikel är en direkt fortsättning på artikeln MonoAsteroids - Del 2. Vi ska nu lägga ljudeffekter, explosioner och fler typer av meteoriter i spelet.

Artikeln är mer ett stöd till den videogenomgång som mer steg för steg går igenom alla moment. Videogenomgången hittar du i slutet av artikeln.

Dags att söka TE4!

Ansökningen är igång!
25 april till 15 maj!
ansök via skanegy.se

Öppet hus/info-möte den 8:e maj kl. 17-18 hos NTI Lund, Sankt Lars park!

Är du intresserad av programmering, t.ex. spelutveckling, appar eller webbserverprogrammering?
Går du på Teknikprogrammet på gymnasiet och läser Programmering 1? (eller har gått och är max 22 år)

Till höst startar jag ett nytt 4:e tekniskt år tillsammans med NTI i Lund för dig som vill bli Gymnasieingenjör. Målet är att du efter 4:e året kommer ut i arbete inom mjukvaruutveckling!

/MVH
Jonas Nilsson
skapare csharpskolan.se

Explosioner

Vi skapar en ny klass för explosionerna som döper vi till Explosion.cs. Denna klass är såklart också ett GameObject så vi för in arvet och börjar definiera upp hur en explosion ska fungera.

Eplosionerna ska bara leva en kort tid. Under denna tid så hade det varit snyggt om de roterar och "fade'ar" bort. Detta löser vi med en enkel timer samt en beräkning på en Color som kan användas som "blending color" vid uppritning. På så vis kan vi få explosionen att sakta tona bort.

Videogenomgång

Ytterligare ändringar i kod

Som tidigare nämnts så är texten i artikeln här mest ett stöd för videogenomgången. Följ först videogenomgången sedan kan du jämföra din kod med den färdiga som listas under detta avsnitt.

Undvik klipp och klistra! Du lär dig mer av att skriva koden steg för steg när du följer videogenomgången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top