GIT server – Bitbucket

Inledning

Nu när alla program är på plats så är det dags att välja en GIT server. Det finns några att välja mellan men vi valde Bitbucket. Den enskilt största annars är GitHub. Betalar man så blir man givetvis av med en massa begränsningar men för enskilt arbete så fungerar Bitbucket bra!

Dags att söka TE4!

Ansökningen är igång!
25 april till 15 maj!
ansök via skanegy.se

Öppet hus/info-möte den 8:e maj kl. 17-18 hos NTI Lund, Sankt Lars park!

Är du intresserad av programmering, t.ex. spelutveckling, appar eller webbserverprogrammering?
Går du på Teknikprogrammet på gymnasiet och läser Programmering 1? (eller har gått och är max 22 år)

Till höst startar jag ett nytt 4:e tekniskt år tillsammans med NTI i Lund för dig som vill bli Gymnasieingenjör. Målet är att du efter 4:e året kommer ut i arbete inom mjukvaruutveckling!

/MVH
Jonas Nilsson
skapare csharpskolan.se

Bitbucket

bild

Vi valde Bitbucket för att där kan man skapa obegränsat med privata s.k. repositories för att lagra källkod. Begränsningen här är att man inte kan samarbeta fler än 5 personer.

Med GitHub kan du skapa obegränsat med publika repositories och ni kan ha obegränsat med deltagare. Därför har GitHub blivit hemmet för mycket "Open Source" på nätet. Vill man ha privata repositories på GitHub så får man betala.

Videon visar hur du skapar ett konto samt lägger upp din SSH-nyckel som du genererat sedan innan, om du t.ex. följde artikeln GIT Extensions.

För lärare

Se till att eleverna skapar repositories med vettiga namn. Se också till att de bjuder in dig att delta så att du kan följa dem.

Vill du senare skapa ett större gemensamt projekt så rekommenderar vi GitHub.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top